HUR RENGÖR MAN BÄNKSKIVOR I MARMOR?

Varför är marmor läskigt?

Men först, låt oss prata om alla anledningar till att människor är rädda för marmor. Enligt forskarna på geovetenskapsavdelningen där min man arbetar är marmor ett karbonat. (Nej, inte karbonit; det är vad de frös Han Solo i. Olika saker. Mer läskigt.) Att välja bänkskivor i sten är ganska ett förslag när man har en nära koppling till geologisk fakultet; de säger saker som “Varför skulle du någonsin lägga en KARBONAT i ditt kök?” över drinkar på semesterfesten. Men jag avviker.

Vad orsakar marmoretsning?

Marmor är verkligen benägen att märkas på grund av dess kalciumkarbonat-sammansättning, som reagerar med vilken syra som helst. Syra äter bokstavligen bort en liten bit av ytan och skapar matta fläckar, även känd som etsar. Det betyder att varje skvätt citronsaft, vilket fuktigt margarita-glas som helst, kommer att lämna ett subtilt märke.

Är marmor svårt att rengöra?

Etsningsfrågan ger också marmor ryktet om att vara nicky och svår att rengöra. Ja, du vill inte använda några vanliga och sura naturliga rengöringsmedel som vinäger och citronsaft. Men förutom det är marmor precis som andra naturstenar: slitstark, lätt att bära och verkligen lätt att rengöra.

Men först, låt oss bara prata grundläggande rengöring. Det är superenkelt. Och om du också har marmor skulle jag vara nyfiken på att höra från dig om du rengör din på samma sätt, eller om du använder något annat.

Vad du behöver?

Utrustning
Varmvatten
Mild, icke-nötande diskmedel
Sprayflaska
Disktrasa eller rengöringstrasa
Mjuk, absorberande handduk

Instruktioner

Blanda varmt vatten och skonsam diskmedel: Fyll en sprayflaska med varmt vatten och tillsätt cirka en matsked skonsam diskmedel utan slipmedel. Använd inget med syra eller citronsaft. Skaka försiktigt för att blanda tvålen och vattnet.
Spraya disken med diskmedelslösningen: Spraya bänkskivan lätt med den varma diskmedelslösningen.
Torka av med en varm, våt disktrasa: Torka av tvålvattnet på disken med en våt disktrasa.
Torka med en absorberande handduk: Gnugga bänkskivan torr och använd en mjuk, absorberande handduk.